Ajatuksia arkkitehdiltä

Halusimme alusta alkaen suunnittelutiimimme kanssa luoda Sipoonrannasta merellisen ja ihmisläheisen rantakaupunkimiljöön. Alueesta on tarkoitus tehdä elävä ja kutsuva kohtauspaikka saaristolaisille sekä kaikille ympäristön asukkaille. Tässä hieman ajatuksiamme arkkitehtuurisuunnittelumme kulmakivistä.

Olemme suunnitelleet Sipoonrannan rakennukset mittakaavaltaan kaupunkimaisiksi. Materiaaleilla ja suunnitteluratkaisuilla korostetaan Sipoonrannan kylämäisyyttä ja saaristolaishenkeä. Laituri ja ranta-alueet toteutetaan merellisessä hengessä alueen osaksi.

Koko Sipoonranta suunnitellaan kaikenikäisille soveltuvaksi ja lähiympäristö viimeistellään huolellisesti. Kiinnitämme suunnittelussa erityistä huomiota siihen, että alue on toimiva ja viihtyisä ympäri vuoden. Esimerkiksi autopaikat tulevat olemaan pääosin piilossa talojen alapuolisissa autohalleissa. Torit sekä ranta- ja katualueet ovat keskeisiä oleskelu- ja kohtauspaikkoja veneilijöille ja asukkaille, ja palvelut elävöittävät koko aluetta.

Asuntojen pohjaratkaisut ovat toimivia asunnon koosta riippumatta. Lähes kaikista asunnoista avautuu maisema merelle, ja jokaiseen asuntoon suunnitellaan erillinen, pääosin katettu parveketila, joka mahdollistaa merellisestä ulkoilmasta nauttimisen vuodenajasta riippumatta. Erillis- ja pientaloissa asuntoihin kuuluu oma piha tai terassi.

Sipoonrannan tunnelmat, materiaalit, valaistus, värit ja istutukset toteutetaan alueen lämminhenkistä teemaa tukemaan. Tavoitteenamme on kodikkuus ja turvallisuus kauniissa ja toimivassa ympäristössä. Lopputulos? Kauniita koteja meren äärellä. Tervetuloa tutustumaan.

Arkkitehti Aaro Virkkunen ja Arkkitehtitoimisto Avarc Oy:n suunnittelutiimi